Wondmodellen voor de opleiding van eerste hulpverleners bij het Nederlandse Rode Kruis

De nepwonden van zacht kunststof zijn door het Nederlandse Rode Kruis gebruikt bij de opleiding en trainingen van eerste hulpverleners. De wonden konden met non-permanente lijm op lichaamsdelen geplakt en met een flesje nepbloed verlevendigd worden.

Twee sets wondmodellen, ‘Plastifol Plastic Wound Replicas for First Aid Training’ van de Britse firma Browning’s Ltd., in de stad Hull in Yorkshire. De grote set in de bruine kartonnen doos (objectnr. RK0659) is van ongeveer 1950 en is in Nederland geïmporteerd door de firma Dépex Medical Supplies in De Bilt. De set in de modernere doos met wit en rood deksel (objectnr. RK0661) is voorzien van een handleiding, vijfde editie, uit 1980.

De nepwonden van zacht kunststof zijn door het Nederlandse Rode Kruis gebruikt bij de opleiding en trainingen van eerste hulpverleners. De wonden konden met non-permanente lijm op lichaamsdelen geplakt en met een flesje nepbloed verlevendigd worden. De modellen wonden variëren van schaaf-, brand- en snijwonden tot kaakfracturen en open botbreuken.

Reageer

Heb je meer informatie of een opmerking over dit onderwerp? Reageer dan op deze blog! Je reactie verschijnt direct onder de blog en is voor iedereen zichtbaar. Korpora heeft het recht reacties te verwijderen, in te korten of anderszins aan te passen. Voorts zijn de algemene voorwaarden van toepassing.