Medewerker Korpora internationaal onderscheiden

Vorige maand heeft Bianca van Haasteren in Tsjechië tijdens het International Association of Fire and Rescue Services (CTIF) congres een onderscheiding gekregen voor haar inzet ter bevordering van de historie van de brandweer.

Bianca werkt sinds september dit jaar bij Korpora. Erfgoed Publieke Veiligheid te Apeldoorn als registrator. Hiervoor was zij op vrijwillige basis beheerder van het Nationaal Brandweer Documentatiecentrum (NBDC), thans onderdeel van Korpora.

Bianca heeft al vanaf haar jeugd belangstelling voor verhalen van vroeger en in combinatie met haar fascinatie voor de brandweer is dit haar grootste liefhebberij.

 

Vanaf 2006 stapt ze geregeld samen met haar vader in de auto om de jaarlijkse congressen van de CTIF te bezoeken. Alle deelnemers aan dit congres, uit meer dan 15 verschillende landen, houden zich bezig met het borgen van de historie van de brandweer. Elk jaar behandelen zij een aansprekend thema. Zo was dit jaar de historie van de stoombrandspuit aan de beurt.

In Tsjechië wordt de (internationale) samenwerking bij onderzoek naar het verleden van de brandweer zeer gewaardeerd. Zodanig zelfs dat ze daar een speciale onderscheiding voor hebben ontworpen. Bianca had de eer om dit jaar deze onderscheiding te ontvangen.

De onderscheiding is de kers op de taart voor haar inzet en bijdrage namens Nederland voor het CTIF. Een prachtige blijk van waardering!

Reacties

  • Beste Bianca,
    Gefeliciteerd met je mooie waardering voor je vele werk, ga vooral zo door! Veel succes…

    Paul van Doorne 26 november 2022

Reageer

Heb je meer informatie of een opmerking over dit onderwerp? Reageer dan op deze blog! Je reactie verschijnt direct onder de blog en is voor iedereen zichtbaar. Korpora heeft het recht reacties te verwijderen, in te korten of anderszins aan te passen. Voorts zijn de algemene voorwaarden van toepassing.