Veiligheidsmuseum PIT

Eind 2021 sloot PIT Veiligheidsmuseum in Almere definitief haar deuren voor het publiek. Voor wie PIT Veiligheidsmueum nog een keer wil zien is er nog steeds een leuke video te vinden op YouTube: Dit was PIT!

PIT Veiligheidsmuseum in Almere werd geƫxploiteerd door het Nationaal Veiligheidsinstituut (NVI), de voorganger van Korpora. Op 21 november 2021 sloot het museum definitief haar deuren voor het publiek. Vanaf voorjaar 2014 was dit het museum waar de bezoeker van alles te weten kon komen over de eigen veiligheid en de rol van brandweer, politie en ambulance. PIT heeft vele malen de Museum Kids Award in ontvangst mogen nemen. Voor wie PIT Veiligheidsmuseum nog een keer wil zien is deze video nog altijd op YouTube te vinden: Dit was PIT.

Reacties

  • ik wilde graag weten of het politie,ambulance en de andere hv voertuigen nog ergens te bezichtigen zijn.

    Willie lion 29 maart 2023

    • Hallo Willie, Op dit moment zijn deze voertuigen niet voor het publiek toegankelijk. Wel kun je een groot deel van onze collectie zien in het brandweermuseum in Hellevoetsluis en de BeschermingBevolkingmusea in Grou en Rijswijk. In de toekomst zijn er misschien wel voertuigen te zien op verschillende locaties. Je kunt et beste onze socials volgen om op de hoogte te blijven. Groet het Korpora-team

      Korpora 2 april 2023

Reageer

Heb je meer informatie of een opmerking over dit onderwerp? Reageer dan op deze blog! Je reactie verschijnt direct onder de blog en is voor iedereen zichtbaar. Korpora heeft het recht reacties te verwijderen, in te korten of anderszins aan te passen. Voorts zijn de algemene voorwaarden van toepassing.